Hva er sms-lån?


SMS-lån er betegnelsen på lån som enten tas opp via en SMS eller et lån som er bekreftet via SMS. Vi snakker alltid om relativt små lånebeløp som vil bli tilbakebetalt innen kort tid. Opprinnelig ble lånene lansert som et alternativ til å få lån på dagen, på timen eller til og med per minutt.

Kan du få SMS-lån i Norge?
I Norge kan du få noen varianter av SMS-lån. Ingen bruker for tiden begrepet SMS-lån i porteføljen sin, men det er flere lignende alternativer med smålån. I tabellen vår ser du anbefalingene våre.

Er det en høyere rente på disse lånene?
Den nominelle renten er ikke nødvendigvis mye høyere enn andre forbrukslån, men den effektive renten kan være mye høyere. Årsaken til dette er at lånebeløpene er små og gebyrene dermed er relativt høyere. Låner du så lite som 1000 DKK og lånet har et oppsetningsgebyr på 300 DKK, er den effektive renten allerede høy.

Noen kjennetegn ved sms-lån
Disse faktorene er typiske for sms-lån

Kan søkes med en mobiltelefon
– Mindre beløp
– Kort tilbakebetalingstid
– Relativ høy effektiv rente
sms lån på minuttet
– Ordet har nok allerede blitt litt gammeldags i Norge. Ikke bare har vi byttet ut SMS med tekstmeldinger på det offisielle norske språket, men mobiltelefonen har utviklet seg til en fullverdig datamaskin, der alle handlingene som ellers kan gjøres online passer like godt med telefonen. Og nettet på sin side har utviklet seg til å bli det vanligste stedet der folk søker om lån.